Over Cobie Lutters

Cobie Lutters is GZ-psycholoog en Psychotherapeut. Zij heeft ervaring op gedaan binnen grotere en kleinere gezondheidszorginstellingen en is daarnaast altijd werkzaam geweest in een medische/somatische setting: het VUmc; het Bronovo Ziekenhuis; PsyQ afdeling Somatiek en Psyche. De laatste 10 jaar was zij tevens werkzaam in een psychotherapiepraktijk, de BOSgroep in Badhoevedorp.

Vanwege haar werkzaamheden binnen het ziekenhuis als medisch psycholoog heeft zij veel ervaring en kennis opgedaan op het gebied van de medische psychologie. Zij heeft samengewerkt met verscheidene afdelingen binnen het ziekenhuis: gynaecologie (problemen rond zwangerschap en fertiliteit, endometriose); oncologie (psychosociale problemen ontstaan tijdens of na de behandeling van kanker); pijnpoli (verklaarde en medische onvoldoende verklaarde pijnklachten) en hartrevalidatie.

Daarnaast heeft zij veel ervaring in het behandelen van traumagerelateerde klachten en rouwproblematiek.

Naast haar eigen praktijk werkt Cobie voor het Endometriose in Balans   centrum verbonden aan het HMC Bronovo Ziekenhuis in Den Haag. Hier is zij verantwoordelijk voor de psychologische zorg die aan endometriose patienten geboden wordt. Sinds eind 2018 is zij met veel plezier gestart met een eigen psychologiepraktijk in Amsterdam.

Cobie Lutters is als GZ-psycholoog en Psychotherapeut opgenomen in het BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) register. Daarnaast heeft zij de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut en de EMDR-opleiding afgerond.