Voor Wie

Praktijk Lutters voor Psychotherapie en Medische Psychologie is een vrijgevestigde praktijk en biedt behandeling aan binnen de Specialistische GGZ (SGGZ). De praktijk is gevestigd in Amsterdam en richt zich op psychologische diagnostiek en behandeling van volwassenen vanaf 18 jaar.

Er kunnen verschillende psychische klachten aanleiding zijn voor het inschakelen van professionele hulp, vooral als hierdoor belemmering in het dagelijkse functioneren wordt ervaren. Praktijk Lutters is onder andere gespecialiseerd in het behandelen van klachten die samenhangen met ziekte of verlies, pijnklachten, rouwverwerking en het behandelen van psychotrauma’s. 

Verder kunt u met de volgende klachten terecht in de praktijk: angst- en paniekklachten; depressieve klachten; onverwerkte traumatische ervaringen en PTSS; verlies en rouwproblematiek; zelfbeeld- en identiteitsproblemen; levensfase problematiek; lichamelijke klachten waar onvoldoende medische verklaring voor is, werk- en studieproblemen; problemen in sociale contacten of relaties en persoonlijkheidsproblematiek.

De praktijk is niet geschikt voor mensen met ernstige psychiatrische klachten; ernstige en/of langdurende verslavingsproblematiek; een acute crisis of mensen die regelmatig in crisis raken en voor mensen die professionele hulp nodig hebben buiten de reguliere uren. In zulke gevallen is een andere hulpvorm noodzakelijk.